Liftware Steady – et elektronisk spiseredskab, der modvirker rystelser/tremor (indlægget indeholder reklame for produktet og dets funktioner)

Liftware Spiseredskab er et helt unikt hjælpemiddel, der er udviklet til folk med tremor (rystelser), f.eks. på grund af Parkinsons sygdom. Spiseredskabet er udviklet for at højne livskvaliteten for folk med tremor, da den forhindrer, at maden spildes under spisningen.

Sådan virker den

Liftware oplades ved at sætte grebet/håndtaget i opladeren. Når Liftware skal bruges, sætter man blot skeen (eller gaflen) på den lille arm på håndtaget, så starter den automatisk – og så er man klar til at spise. Ønsker man at sætte Liftware på stand-by, imens man f.eks. tager noget at drikke, lægger man den blot på bordet med bagsiden opad. For at slukke Liftware helt tager man blot skeen/gaflen af igen. Ske og gaffel kan kommes i opvaskemaskinen, mens håndtaget kan aftørres med en let fugtig klud eller svamp. Når den er tør, placeres håndtaget i opladeren. En fuld opladning holder til ca. 4 måltider. Opladningen tager ca. 2-3 timer.

Fysisk hjælp

Liftware er som sagt udviklet til folk med rystelser, og den hjælper på to måder: Dels forhindrer den, at maden spildes, dels giver den mulighed for at være social, mens man spiser, fordi opmærksomheden kan vendes til dem, man spiser sammen med, fremfor på madens vej fra tallerken til mund. Ofte kan det være svært at styre håndens rystelser, og det kan især være en udfordring ved måltider, hvor der er brug for præcision og koncentration for bl.a. at få maden fra tallerkenen og op på skeen. Liftware fungerer ved, at nogle gyro’er i håndtaget måler på håndens uvilkårlige rystelser, hvorefter den laver modsatrettede bevægelser/kontrabevægelser. Den kan endda skelne mellem uvilkårlige rystelser og vilkårlige bevægelser (som at tage maden op fra tallerkenen) – og virkningen er, at maden bliver liggende på skeen/gaflen hele vejen op til munden. Selve spiseredskabet ser lidt underligt ‘leddeløst’ ud under brugen og brummer også lidt i hånden, men den holder faktisk maden helt stille på skeen/gaflen, så den ikke ryger af ‘i svinget’: Når din hånd går lidt op, går skeen automatisk lidt ned. Dette sikrer, at spidsen af skeen næsten altid er på samme plads, selvom din hånd ryster.

Du kan se her i en video, hvordan den fungerer:

Hvor kan jeg købe den?

Producenten har i sommeren 2017 desværre besluttet, at relanceringen i Europa af Liftware mod tremor (nu kaldet Liftware Steady) først skal ske i de 3 lande Frankrig, Tyskland og England. Den kommer derfor først til salg i Danmark i løbet af 2018 iflg. producenten. Du kan på det tidspunkt igen købe Liftware hos Gloria Mundi Care, som er dansk eneforhandler (www.gmcare.dk). Du kan sende en mail til os på info@gmcare.dk og bestille den, så du er sikker på at få et eksemplar, når den er på lager igen.

Forbedret livskvalitet

Liftware vil højst sandsynligt bidrage til at øge livskvaliteten og glæden for brugerne ved at kunne spise (selv og) uden at spilde. Ydermere er Liftware tilpas lille til, at det meste er gemt væk i hånden, så det ikke er specielt åbenlyst, at man bruger et hjælpemiddel. Dette gør det også mere komfortabelt at spise på f.eks. en café.

Tilbehør

Liftware købes i et basissæt med en suppeske (15 ml), en opladerstation med ledning samt en pose til at opbevare Liftware i. Der kan tilkøbes både en spiseske (9 ml) og en gaffel, så det er muligt at bruge Liftware til flere typer af retter.

Specifikationer

 • Mindsker rystelser med op til 70 %
 • Kompakt og transportabel
 • Starter af sig selv, når du sætter ske- eller gaffeldelen på
 • Slukker af sig selv, når mundstykket (ske/gaffel) fjernes
 • Slukker også, når man lægger den fra sig med bagsiden opad
 • Vægt: 90 g
 • Genopladeligt lithium-ion-polymer batteri
 • Batteriet holder til 3-6 måltider på en opladning
 • Micro USB-ladestation – kan f.eks. tilsluttes din pc
 • Håndtaget sættes i ladestationen uden at ske-/gaffel-delen er påsat
 • AC-strømadapter
 • Gyroer hjælper til at holde Liftware stabil under måltidet
 • Liftware virker ved lave modbevægelser ad to akser (op/ned, højre/venstre)
 • Munddelene (ske/gaffel) kan komme i opvaskemaskinen
 • Standardudstyret indeholder skaftet samt en suppeske (15 ml)
 • Spiseske (9 ml) samt gaffel-del kan købes som tilbehør

Har du meget kraftig tremor, kan iEAT hjælpe dig – det er et spiseredskab, som dæmper rystelser, som ligger ud over Liftwares formående (ca. 5 cm i horisontal og vertikal retning). Læs mere om iEAT her.

iEAT Spisestøtte mod tremor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s