Forflytning – Gør Det Nemt Med ProMove Løftesejl (Indlægget indeholder reklame for et hjælpemiddel)

Forestil dig, at du er udelukket fra de fleste sociale aktiviteter med dine venner: Du kan ikke komme med i biografen (medmindre du sidder ved 1. stolerække), det er svært at tage i svømmehal, til en sportsbegivenhed eller ud at sejle, – ligesom det giver udfordringer at komme ombord på flyet for at flyve med familien på ferie.
Det er ikke en ønskesituation for nogen – og også ofte årsagen til, at mange oplever, at deres sociale liv indskrænkes, hvis de pludselig må benytte en kørestol efter f.eks. ulykke, svigtende helbred, operation m.v. Det er der råd for nu…….

At leve med et fysisk handicap

På trods af, at samfundet er blevet lettere at navigere i for folk med fysiske handicaps, kan et handicap stadig være meget begrænsende for de aktiviteter, som de kan deltage i. Eksempelvis kan en tur i biografen for en person i kørestol vise sig at være noget af en udfordring. Udfordringen opstår hovedsageligt, når personen i kørestolen skal flyttes over i et andet sæde. I bedste fald har biografen visse hjælpemidler til stede, men de vil oftest være upraktiske. En anden mulighed er at sidde ved 1. stolerække, hvor gulvet er plant. I værste fald må nogen flytte personen manuelt, hvilket er hverken sikkert for personen med handicappet eller hjælperen.

ProMove forsøger at rette op på dette med et nyttigt løftesejl. ProMove er et hjælpemiddel, som drastisk forbedrer komforten og sikkerheden for hjælperne og personen, som skal flyttes over til et andet sæde. Personen sidder oprejst i løftesejlet, og forflytningen forgår med værdighed og god ergonomi for hjælperne:

 ProMove i Biograf   ProMove i Biograf - forflytning til kørestol

ProMove  Bæresejlet er opfundet og designet af Dr. Huw Thomas, der selv ikke kan gå, og opfindelsen har vundet en række innovationspriser bl.a. pga. den øgede mobilitet, livskvalitet og den tryghed, som den sikrer. Han havde behov for et redskab, der uden besvær kunne flytte ham fra en kørestol til et andet sæde – i eksempelvis nødstilfælde eller blot for at deltage i diverse aktiviteter. Her ses Dr. Huw Thomas under en forflytning med 4 hjælpere fra en stol til en kørestol:

Løftesejl_til_voksne_ProMove.JPG

Førhen var Huw nødsaget til at have en stor mekanisk personløfter med sig, som – foruden at den var tung og besværlig at transportere og bruge – ikke opfyldte hans behov i tilstrækkelig grad. Hvis det ikke var muligt at have denne personløfter med sig, måtte han få andre til at løfte sig manuelt, hvilket var yderst ukomfortabelt for begge parter og som i værste tilfælde kunne føre til skader.

ProMove Løftesejl er et utrolig kompakt og let anvendelig alternativ til en personløfter, som oftest tager en masse plads og er svære at transportere. Til sammenligning kan ProMove Bæresejlet blot foldes sammen og proppes i en pose efter brug. ProMove kan med fordel kombineres med f.eks. et glidebræt til sidelæns forflytninger.

Hvordan bruges ProMove Løfteselen?

ProMove Sejlet er ligetil at bruge: Først placeres løfteselen bag personens ryg, og den føres derefter ned ad rygsøjlen ved, at personen læner sig lidt frem (en person kan eventuelt støtte, hvis dette ikke er muligt for brugeren, se foto).

ProMove lægges bag ryggen på brugeren

Dernæst trækkes de to langstrakte dele af løfteselen ud under personens ben. Derefter skal de to langstrakte dele krydses under personens ben, således at der dannes et sæde for brugeren. Så er man klar til at flytte personen. Når man er færdig, kan ProMove Selen blot foldes sammen og lægges i en pose (en lille opbevaringstaske kan købes som tilbehør)

ProMove Løftesejlet medfører ingen ubehag hos personen, der bliver flyttet. Personen bliver fuldt støttet, og der er ingen såkaldte trykpunkter, hvilket eliminerer risikoen for hudafskrabninger og blå mærker.

ProMove Sling er beregnet til, at 2-4 personer kan hjælpe med at flytte en person. Den er designet således, at vægten fordeles ligeligt mellem hjælperne. Hver person vil have et solidt greb takket være de polstrede håndtag.

Løftesejlet har vist sig at være brugbar i beredskabstjenester, hvor man til tider er nødsaget til at løfte en skadet/svækket/handicappet/overvægtig person. Dette kunne eksempelvis være ved en bilulykke, i et trangt soveværelse eller i et lille B & B-hotel med vanskelige adgangsforhold.

ProMove benyttet af redningspersonale til forflytning.JPG

Alternativet til Sling i disse situationer er at bruge ’top-and-tail’-metoden, som indebærer at tage fat om en person ved brystet og om fødderne, hvilket ikke er behageligt for personen, der flyttes, eller for hjælperne, som udsættes for uhensigtsmæssige arbejdsstillinger:Forflytning uden ProMove Baeresejl.JPG

Denne metode indebærer en stor risiko for begge parter i form af hudafskrabninger, blå mærker og en række muskuloskeletale skader i ryggen, nakken mv.

ProMove Bæresejlet fås i forskellige størrelser og målrettet forskellige situationer: Børn fra 3-8 år, børn fra 8-14 år, voksne/børn over 12 år, redningspersonale, personale og passagerer i lufthavne/fly samt ved forflytning af bariatriske borgere. Desuden fås standard-bæresejlet med og uden hovedstøtte.

Det er udført i et smidigt letvægtsmateriale, som er vandtæt og tåler havvand.

Her kan du læse mere om ProMoves Løftesejl på Gloria Mundi Cares hjemmeside.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s