Après BodyDryer; lufttørring af kroppen efter badet

(Indlægget indeholder reklame for konkrete produkter)

Après BodyDryer er et hjælpemiddel til badeværelset, der lufttørrer kroppen efter badet. Dermed slipper man for at bruge et håndklæde, som for nogle kan være vanskeligt og smertefuldt at håndtere. Après BodyDryer er udviklet til at skabe større uafhængighed og selvstændighed på badeværelset og dermed øge livskvaliteten.

En hjælp på badeværelset

At tage et bad er en intim situation i hverdagen, som de fleste ønsker at kunne være alene om. Med en funktionsnedsættelse eller anden form for nedsat mobilitet i kroppen kan det være svært at tørre sig efter et bad. Kræfterne kan være små, og det kan være svært at håndtere et håndklæde og nå rundt på hele kroppen. Après Body Dryer tørrer kroppen med varm luft fra top til tå uden vanskelige bevægelser med håndklædet.

Après BodyDryer er med til at sikre, at du i længere tid kan forblive selvhjulpen i hjemmet, fordi du nemmere kan håndtere badesituationen i hverdagen. Brugen af håndklæder undgås, hvilket også giver en bedre hygiejne.

At kunne klare sig selv i badet gør det muligt selv at bestemme, hvornår man vil i bad, hvilken for mange også er med til at øge livskvaliteten. Samtidig vil airBody Dryerens varme luftstrømme give følelsen af wellness i hverdagen.

Derudover mindskes risikoen for fald i forbindelse med besværlige tørresituationer. Og indeklimaet på badeværelset forbedres, da luftfugtigheden sænkes, når BodyDryeren tændes. Dette kan også være til stor gavn for personer med luftvejssygdomme.

Sådan virker den

BodyDryeren placeres typisk inde i selve brusenichen, helst i et hjørne eller alternativt midt på væggen. Når man er færdig med sit bad, og bruseren er slukket, placerer man sig foran Après BodyDryeren og trykker på knappen. Der er to hastigheder, og man kan også vælge – især for KOL-patienter – at starte den på trin 1, mens bruseren stadig løber. Ellers er det trin 2, man bruger til tørringen. Body Dryeren blæser 20-25 grader varm luft fra sine patenterede luftdyser. Luftdyserne er placeret i forskellige højder, hvilken skaber optimal termisk effektivitet samt medfører, at kroppen tørres jævnt over det hele. Den varme luftstrøm næsten ‘slynges’ rundt om kroppen i et kunstigt skabt vortex. Det tager 3-6 minutter at blive tør, alt efter hvilket styrkeniveau man vælger. Ved 1. tryk på knappen blæser den med lav styrke, ved 2. tryk blæser den med maksimal styrke, og ved 3. tryk slukker den. Den kan tørre både stående og siddende personer, hvor der dog skal tørres efter i særligt vanskelige folder. BodyDryer fås i flere forskellige farver, så du kan vælge den farve, der passer bedst til dit badeværelse. Den har et minimalt strømforbrug ved et dagligt bad – og du slipper for dyr vask og tørring af dine våde håndklæder!

Apres Body Dryer varmluftstoerring
Après BodyDryer – Tørring af kroppen med varm luft

Fakta

  • Kan anvendes af alle, men er særligt velegnet, hvis man har gigt, muskelsvind, sclerose, amputationer, lammelser, KOL m.v.
  • Tørretiden er 3-6 min (afhænger af blæsestyrke I eller II)
  • Kan evt. afkortes med op til 44 cm for neden ved brug i badekar
  • Dybde: 27,5 cm (fra hjørne), 26,5 cm (fra hjørne til front)
  • 20-25 grader varm luft
  • Kan fås i flere forskellige farver mod tillæg (hvid er standardfarven)
  • Nem at installere og passer til de fleste badeværelser
  • Rengøres ved aftørring med mildt rengøringsmiddel
  • Hygiejnisk og prisbillig løsning i forbrug sammenlignet med håndklæder
  • Årligt elforbrug (1 bad pr. dag) på ca. 400-500 kr, afhængigt af længden og hyppigheden af tørring.

Andre hjælpemidler til badet

En tilsvarende funktion, men med større fleksibilitet og højere ‘wellness-faktor’ finder du i Valiryo Body Dryer, som har flere indstillingsmuligheder for lufttemperatur og -hastighed, foruden at den kan indstilles til sensorstyring, så den automatisk starter, når du stiller dig foran den.

Hvis det er svært at tørre sig med et håndklæde efter badet, kan det også være svært at vaske sig i badet. En god hjælp til dette er en automatisk, roterende badebørste, der kører på en meget lang brusestang, så den både kan klare fod- og benvask og vaske dig ved skulder og nakke: Aglaja Automatisk Badebørste (Shower System Superior). Med en fjernbetjening kan du styre badebørstens vandring op og ned ad brusestangen, og du kan også vinkle badebørsten, så du f.eks. kan vaske dig under armene. Selv en lille stofhandske til cremepåføring under badet medfølger, når du køber systemet. Badebørsten fungerer vha. et genopladeligt batteri.

Aglaja Automatisk Roterende Badebørste
Aglaja Automatisk Badesystem

En god hjælp på badeværelset kan også være badetaburetter eller badesæder, så du kan skåne dine ben. Også håndtag og støttegreb kan være en stor hjælp til at holde balancen. Der findes flere forskellige typer både af taburetter og sæder samt håndtag og støttegreb til badeværelset, alle med et flot design. En skridsikker måtte i brusenichen kan også være det, du har brug for for at føle dig mere sikker i badet. Læs også artiklen “Gå glad i bad”, hvor en ergoterapeut giver sit bud på, hvordan man indretter et sikkert badeværelse.

Hos Gloria Mundi Care findes et stort udvalg af flotte hjælpemidler til badeværelset. Hjælpemidlerne er alle udvalgt efter at have et flot design, så de nemmere kan integreres i dit badeværelse.

Eksempler på vores Flotte hjælpemidler til badeværelset:

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.