Hjælp til forstoppelse: Prøv med MOWOOT

(Indlægget indeholder reklame for konkrete hjælpemidler)

Har du dagligt udfordringer med forstoppelse, ved du, at din livskvalitet påvirkes ganske meget af, om dit tarmsystem fungerer fornuftigt og af, om du kan komme på toilettet jævnligt. Kan du ikke det, er der risiko for, at du må indrette dine aktiviteter efter, om du har adgang til et toilet, eller at du må tage risikoen for, at der sker uheld. Et nyt hjælpemiddel – MOWOOT – giver dig nye muligheder….OBS! Nu med klinisk evidens for virkning, læs mere nedenfor!

Er du ramt af kronisk forstoppelse, er det meget tænkeligt, at du har de nævnte udfordringer. En kronisk forstoppelse er nogle gange afledt af en kronisk sygdom, som svækker kroppens nervesystem eller er en følge af  jævnlig medicinsk indtag, som griber forstyrrende ind i en ellers sund tarmfunktion. Hvis du har fået en rygmarvsskade, er det også sandsynligt, at du har udfordringer med forstoppelse i større eller mindre grad.

Den moderne livsstil med forarbejdede fødevarer og meget stillesiddende arbejde har også en stor indflydelse på din tarmfunktion. Får din krop ikke det, den naturligt har behov for, er det ikke underligt, at der kan opstå en ubalance. Uanset hvad årsagen er, kan det være voldsomt ubehageligt, at ens velbefindende og livskvalitet, det sociale og arbejdsmæssige liv pludselig skal indrettes efter, hvornår man skal på toilettet – eller om man i det hele taget kan komme på toilettet.

Mange borgere, som har udfordringer med forstoppelse har givet udtryk for, at det påvirker deres livskvalitet i væsentligt omgang – og det var baggrunden for, at Institut Guttmann, et rehabiliteringshospital for rygmarvsskadede i Spanien, valgte at give sig i kast med udviklingen af et nyt hjælpemiddel, som skulle forbedre livskvaliteten for deres patienter på en non-invasiv og ikke-medicinsk måde.

Et team bestående af læger, fysioterapeuter, forskere og ingeniører fandt ved fælles anstrengelser ud af, at en metode til at nå det ønskede resultat kunne være at efterligne den abdominale massage, som en fysioterapeut kan give en borger ved at yde et væsentligt tryk på colon (tyktarmen) i et bestemt mønster, som imiterer den naturlige tarmfunktion, og som kan stimulere tyktarmens funktion uden medicin eller anden indgriben (laksativer, klyster, tarmskylninger m.v.). Her kan du se tyktarmens forløb:

Resultatet af de fælles anstrengelser var MOWOOT – en kontrolenhed, som formidler luft under tryk til et slags hoftebælte, som spændes rundt om maven ved navlen. Bæltet skal sidde i området fra nederste ribben til hoftebenet, så det matcher tyktarmens placering:

For at understøtte tyktarmens naturlige funktion indeholder MOWOOTs bælte 4 luftkamre, som efter tur yder et fast tryk ned mod tarmen i et bestemt mønster, der går fra coecum (den første del af tyktarmen) frem mod colon sigmoideum. MOWOOT fungerer hermed som en slags abdominal exo-massage, som understøtter og forstærker tarmens naturlige funktion.

MOWOOT består af en kompressor og et mavebælte med slange, der kobles til kompressoren

Det optimale er at bruge MOWOOT 1-2 gange pr. dag i mindst 10-20 minutter ad gangen – vigtigst er det, at man bruger bæltet på samme tidspunkt hver dag, evt. i forbindelse med, at man tager et hvil eller laver noget, man synes om, så kroppens muskler er afslappede.

Der er siden lanceringen af hjælpemidlet foretaget mange tests med MOWOOT med forskellige patient-/persongrupper. De hidtil opnåede resultater viser, bl.a. at:

  • MOWOOT forbedrer afføringskonsistensen (målt efter Bristol-skalaen)
  • MOWOOT øger frekvensen af defækation
  • MOWOOT reducerer varigheden af defækation
  • MOWOOT øger mængden af evakueret afføring
  • MOWOOT reducerer antallet af mislykkede defækationsforsøg.

Her kan du læse det nyeste kliniske studie gennemført over 2 år, som er offentliggjort i Clinical and Translational Gastroenterology journal i december 2020 efter peer review og med meget positive resultater.

Her kan du se en bruger, som fik bedre kontrol over sit liv med MOWOOT:

Cisco bruger dagligt MOWOOT mod forstoppelse, som er en bivirkning af medicinindtagelse mod anden kronisk sygdom

Du kan læse meget mere om MOWOOT og se flere film fra nuværende brugere på vores hjemmeside.

Du er også meget velkommen til at indhente yderligere rapporter/dokumentation fra producenten ved at kontakte os.

Du kan også overveje GOKO Fodstøtte, som hjælper med at rette den sidste del af din tarm ud, når du sidder på toilettet, så du nemmere kan gennemføre dit toiletbesøg:

GOKO Fodstøtte kan justeres til forskellige brugeres behov, og når du sætter fødderne op på fodstøtten, indtager du en ergonomisk mere naturlig siddestilling (som en hugsiddende stilling), hvilket letter og forkorter dit toiletbesøg

Vil du gerne læse mere om den optimale siddestilling ved toiletbesøg, kan du læse denne artikel på Dansk Sygeplejeråds hjemmeside.

Her kan du se en video, hvordan den optimale siddestilling opnås med GOKO:

Her kan du se, hvordan GOKO bruges ved toiletbesøg

Med de to ovennævnte hjælpemidler får du mulighed for at få en bedre og mere naturlig funktion af din tarm, så dine (evt. manglende) toiletbesøg ikke behøver at være en daglig udfordring for dig.

Har du spørgsmål eller kommentarer til MOWOOT eller GOKO, må du meget gerne kontakte os på tlf. 5115 0110 eller ved at skrive til info@gmcare.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.