Selvhjulpen på badeværelset

(Indlægget indeholder reklame for konkrete hjælpemidler til badeværelset)

Mange bruger badeværelset flere gange om dagen. Derfor er det vigtigt, at det er et rart og sikkert sted at være – og så må det meget gerne have et touch af wellness over sig!

Et badeværelse kan sagtens være fyldt med nyttige og funktionelle ting, der har så flot et design, at de ikke ligner, hvad de er for mange: Uundværlige hjælpemidler i hverdagen.

Vi vil i nedenstående artikel komme med diverse forslag i forhold til at optimere forholdene omkring badet, så du kan blive mere sikker og dermed forbliver selvhjulpen.

Indretning af badeværelset

Et af de produkter, der har et stilrent design og samtidig er utroligt funktionelt, er vores håndvaske med greb i fronten. Grebene gør det muligt at støtte sig op ad vasken, hvilket øger sikkerheden betragteligt, hvis du f.eks. lider af dårlig balance. Sidder du i kørestol, kan du trække dig ind til vasken, som i øvrigt er flad i bunden, så der er plads til benene. Håndvaskene fås i forskellige udformninger, f.eks. rektangulære eller seglformede.

Seglformet håndvask i miljø, venstrevendt
vandhane_badevaerelseTil vasken kan du købe vores prisvindende Damixa Clover Easy vandhane.

Denne vandhane er udviklet til personer med gigt eller nedsat styrke i hænderne. Vandhanen har vundet Reddot Design Award i 2012 og er med sit stilsikre design et godt valg til badeværelset.

Gulvet på et badeværelse kan også være vigtigt, især når man har et handicap. Vi forhandler et blødt og dog skridsikkert materiale, Fiora ELAX-skrid-sikkert og flot gulvmateriale.

Fiora Elax

Dette skaber en øget sikkerhed, da chancen for at glide vil blive minimeret – og skulle uheldet være ude, så falder du blødt. Materialet fås i flere elegante, douce farver, og det er nemt at holde rent. Desuden kan du uden at beskadige det køre på det med f.eks. rollator, kørestol, badestol o.l.

Du kan også nøjes med en skridsikker bademåtte med elegant design af strandsten:

bademaatter_i_farver

Toilettet – nok det mest private sted i boligen!

En vigtig ting på et badeværelse er et toilet. Geberit AquaClean Tuma er et fjernstyret bidétsæde med kumme til at hænge på væggen. Dette toilet kan nemt betjenes, selv hvis du har nedsat håndfunktionalitet.

Geberit AquaClean Tuma Comfort Douchetoilet - interiør
Geberit AquaClean Tuma Comfort Douchetoilet

Et andet væghængt toilet er Geberit AquaClean Mera Comfort med automatisk vask og tørring. Temperaturen på både vand og luft kan indstilles efter dit behov, hvilket sætter brugeroplevelsen i centrum.

Som tilkøb til de væghængte toiletter findes et hæve/sænkesystem HS130K. Dette system har til formål at løfte og vippe toilettet, så du nemmere kan sætte og rejse dig igen. Dette er især smart, hvis du har svækkede muskler i benene. Systemet fungerer til de fleste væghængte toiletter og er udstyret med en fjernbetjening for at skabe yderligere brugervenlighed – du behøver ikke vende eller vride dig for at betjene dets funktioner.

Se alle vores toiletter med bidétfunktioner her.

Usikker til bens

Sam Freeline støttearm til opsætning ved håndvask eller toilet kan være en stor hjælp på badeværelset for folk med et handicap eller en funktionsnedsættelse. Støttearmen kan (se neden for) f.eks. være udstyret med en håndklædeholder, der gør det nemt at komme til sit håndklæde, hvis man støtter sig op ad støttearmen.

Det kan også være praktisk at få noget at støtte sig til i badet. Her anbefaler vi bl.a. Cavere – brusehåndliste med brusehovedholder. Den er med til at skabe en større sikkerhed i badet samtidig med, at den er funktionel grundet brusehovedholderen. Den tværgående stang kan også bruges til at trække sig op i, hvis du f.eks. sidder på en taburet, mens du bader.

bademilj_med_gribeh_ndtag_i_135_grader

Vi har et stort udvalg af støttegreb i forskellige udformninger (også mange flere, end du kan se i webshoppen, blot spørg os!) – du kan se støttegrebene her.

En flot badetaburet i PUR-skum og krom vil også være et oplagt valg, hvis du er usikker til bens. Den er flot og stilren, præmieret for sit design og lavet af PUR-skum (dvs. blød at sidde på) og med krombelagte, kraftige ben, som klarer en vægt på op til 150 kg. Den fås i 3 farver, så den passer til netop dit badeværelse.


Gør hverdagen nemmere – og med et touch af wellness….

Apres BodyDryerEn af de ting, der kan være en udfordring for mange, er at tørre sig efter et bad. Her kan Après BodyDryer være en god løsning. Den blæser luft ud, hvilket nemt og hurtigt tørrer hele kroppen uden brug af håndklæder.

Du bør også overveje en automatisk roterende badebørste fra det schweiziske firma Aglaja (se fotos neden for), som kan vaske dig på kroppen, hvis du f.eks. har udfordringer med håndfunktionaliteten, balancen eller lignende:

 

Aglaja Automatisk Roterende Badebørste
Automatisk, roterende badebørste fra Aglaja. Styres med en fjernbetjening

En berøringsfri sæbedispenser er en praktisk og rar ting at have på sit badeværelse. Man flytter bare hånden ind under sensoren, og så doserer sæbedispenseren en passende mængde sæbe direkte i din hånd.
Otto Sæbedispensere

 

Se vores elegante udvalg af sæbedispensere og andet smart tilbehør til dit badeværelse her.

 

 

Kosmetikspejl sam Miro med forstoerrelse.png

En anden ting, der kan være praktisk at have på badeværelset, og som kan gøre hverdagen nemmere, er et Sam Miro kosmetikspejl. Dette spejl er udstyret med LED-lys svarende til dagslys og en forstørrelse, der gør det ideelt til at se alle detaljer i ansigtet, f.eks. ved plukning af øjenbryn, makeup-lægning eller ved barbering. Sam Miro-spejlene fås i forskellige forstørrelser, typisk 2,5x, 5x og 7x, og de fleste kan vinkles eller hæves, så spejlet kan bruges af flere personer i hjemmet. Nogle kan tages ned af deres holder og medbringes på rejser (LED-lyset fungerer med indbyggede, genopladelige batterier), meget praktisk, hvis man ikke ønsker at undvære sit spejl under ferien!

 

Mange oplever at blive usikre samt være bange for at falde, når de tager bad. Der kan være mange årsager til dette, men hos mange starter det med svimmelhed, enten når de står op i længere tid eller bukker sig ned.

 

Hvis du har behov for muligheden for at sætte dig i løbet af badet, evt. når du vasker hår, eller når du skal vaske ben og fødder, så kan en badetaburet være en løsning. Vi har flere badetaburetter fra Gedy og Hewi, som har et enkelt og let design, som ikke skæmmer, når de står på badeværelset.

En anden mulighed er et væghængt klapsæde enten fra sam Freeline, Gedy eller Cavere. Et sådan sæde kan nemt slås op, når det ikke benyttes, og dermed står det ikke i vejen, når andre familiemedlemmer benytter brusekabinen. Se mere på webshoppen under bademøbler.

– og så lige på falderebet….

Mange kommuner kan ikke visitere hjemmeplejen, så de er der for tryghedens skyld, mens man tager bad.

Vi vil derfor foreslå, at man har en trådløs telefon, en mobiltelefon eller et af vores alarmsystemer, f.eks. Safemate, med sig på badeværelset, som man kan benytte, hvis uheldet er ude.

Vi kan også anbefale at tage en mobiltelefon med på badeværelset, helst en, som er brugervenlig og evt. med mulighed for nødkaldsknap, så du nemt kan få fat på dine pårørende for hjælp, hvis uheldet er ude.

Dette var et kort overblik over nogle af de mange muligheder.

God fornøjelse på badeværelset!

Har du spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte os på tlf. 5115 0110, vores kundeservice eller skriv til os.