Plejeseng til soveværelset

(Indlægget indeholder reklame for konkrete hjælpemidler)

For de fleste er soveværelset et fristed, hvor komfort og afslapning er nøgleordene. Man opholder sig ca. 1/3 af døgnet i sengen, hvilket indikerer, hvor vigtigt det er at have en seng af ordentlig kvalitet.

Har du behov for en seng med plejesengsfunktioner – f.eks. hævning og sænkning af hele liggefladen, sengeheste m.v. foruden elevation af hoved- og fodenden, er udvalget ikke særligt imponerende, hvis sengen også skal have et flot design. Men det er der råd for…

Senge
Sengen er det vigtigste møbel i soveværelset, og det kan ofte være svært at vælge den rigtige seng, især hvis du lider af en funktionsnedsættelse eller et handicap. En god ting at starte med, når man ser på seng, er at opstille nogle krav til sengen. Skal den f.eks. have et hæve-/sænkesystem, skal den have sengeheste, hvor hård/blød skal den være, skal madrassen være af en særlig beskaffenhed, skal sengen være på hjul – og skal det være en decideret plejeseng, så også plejepersonale kan assistere dig uden at få arbejdsskader?

En plejeseng er kendetegnet ved, at den kan hæves op til et niveau, der gør det nemt for plejepersonalet at tilse og hjælpe brugeren. Den kan dog også sænkes til et niveau, hvor brugeren selv kan stå ud af sengen. Ofte er der også sengeheste monteret, der sørger for, at brugeren af sengen ikke falder ud i løbet af natten. På alle plejesenge med hjul er der også bremser, der sikrer, at sengen bliver stående, hvor den skal. Se et udvalg af flotte senge med plejefunktioner her. Alle plejesengene har fjernbetjeninger, som er lette at betjene.

Plejesenge - Elegante Senge til særlige behov
Her kan du se et mindre udvalg af vores elegante senge med plejesengsfunktioner

Valget af seng er vigtigt af hensyn til både din søvnkvalitet og komfort, men der er også en række forhold, du skal tænke på, hvis du eller din partner med tiden får brug for personlig assistance i hjemmet, men ikke har lyst til at gå på kompromis med design eller livskvalitet.

Er du i tvivl om, hvad du skal lægge vægt på, når du – måske for første gang – skal vælge en seng med plejefunktioner, så er du meget velkommen til at ringe (på tlf. 51 15 01 10) eller skrive til os (på info@gmcare.dk) og få vejledning og inspiration. Du kan også læse en uddybende beskrivelse vedr. plejesenge på HMI-basen.

Hvis du har et handicap og har brug for en plejeseng af hensyn til dit eget behov, kan kommunen stille en til rådighed. Man kan dog også få lov at vælge en model efter eget ønske, hvor kommunen betaler det beløb, de selv skulle have betalt til egen leverandør, mens man selv betaler merudgiften/differencen, dette kaldes fritvalgsordningen for hjælpemidler.  (OBS! Denne mulighed gælder ikke, hvis kommunen stiller sengen til rådighed for dig, men i henhold til arbejdsmiljølovgivningen og som et teknisk hjælpemiddel for at sikre hjælpernes arbejdsmiljø).

Sengealarm
En sengealarm kan være ideel, hvis du kender nogen, der lider af demens. SafeSense sengealarm kan påmonteres direkte på sengen og giver besked til plejepersonale eller en telefon, hvis personen står ud af sengen. Ydermere tænder den automatisk lys under sengen, så personen kan se, hvor han/hun går, hvilket mindsker risikoen for fald. SafeSense er ideel til brug på f.eks. plejehjem, da det forhindrer plejepersonalet i unødigt at forstyrre beboeren om natten, samtidig med at de straks får besked, hvis beboeren prøver at stå ud af sengen.

Du kan læse mere om SafeSense ved at klikke her.

Hovedpuder og trykudlignende topmadrasser
En anden ting, der er vigtigt, hvad enten du har et handicap eller ej, er din hovedpude. Hovedpuden har den vigtige funktion at støtte dit hoved og nakke, når du sover. En dårlig hovedpude kan resultere i ondt i – eller hold i – nakken. Udvalget af hovedpuder er stort, og der findes stort set en hovedpude til ethvert ønske.

Det første forslag til en god hovedpude, der kan formes helt, som du ønsker, er hovedpuden med quiltet betræk fra ErgoPur. Den har en masse små terninger af PUR-skum i høj kvalitet og bæreevne, og den har samtidig en ventilerende og trykaflastende effekt, som sikrer dig en behageligere nattesøvn.

Et andet forslag er Ergopur Memory Soft hovedpude. Det bløde, temperaturfølsomme memoryskum giver dig den optimale støtte, da skummet former sig efter både hoved, nakke og skuldre. Dette forebygger smerter i nakke og skuldre. Ligeledes kan en topmadras i høj kvalitet forbedre din nattesøvn, da den forebygger tryk fra madrassen på dine skuldre, hofte m.v. – og den sørger for, at du ikke behøver at vende dig så ofte om natten.

Andet tilbehør
Der findes rigtig mange ting, der kan bistå dig i forhold til sengen, hvis du har særlige behov. De mest oplagte genstande er sengeborde, sengelamper, sengegalger og -greb. Du kan se et mindre udvalg af tilbehør til plejesenge her.

En mening om “Plejeseng til soveværelset

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.